Etusivu > Uncategorized > Hanki helppo Facebook-osoite/käyttäjänimi yrityksellesi

Hanki helppo Facebook-osoite/käyttäjänimi yrityksellesi

Mikä on Facebookin osoite/käyttäjänimi yritykselle?

Kun yrityksesi Facebook-sivu on pystytetty, kannattaa pikaisesti hankkia yrityksellesi oma Facebook-osoite. Omasta Facebook-osoitteesta käytetään nimityksiä ’vanity URL’, ’käyttäjänimi’, ’user name’. Päätimme kirjoittaa asiasta, koska tiedon löytäminen Facebookin kautta on usein hankalaa, sillä Facebook puhuu tästä käyttäjänimen hankkimisena omalle profiilille, vaikka kyse on myös siitä, miten käyttäjänimen saa yrityksen sivulle (Page).

Osoite/käyttäjänimi tarkoittaa siis sitä, että yrityksesi saa osoitteen, kuten esimerkiksi Yritys Oy:n osoite, http://www.facebook.com/yritys tai OutsourceIT Oy:n osoite, http://www.facebook.com/itulkoistus. Tämä osoite ohjaa sitten yrityksesi sivulle Facebookissa (Page).

Facebook-osoite auttaa kuluttajaa löytämään yrityksesi parmmin ja muistamaan yrityksesi osoitteen.

Miksi Facebook -osoite/käyttäjänimi yritykselle?

Yrityksesi kotisivujen sijaan – ja lisäksi!- voit ohjata asiakkaitasi suoraan Facebook-sivuillesi. Facebook-osoitteen muistaminen voi olla asiakkaalle helpompaa kuin domain-nimen, jonka päätteestä ei ole aina tietoa (asiakas ei ehkä muista, onko yrityksesi osoitteessa .com, .net tai .fi). Hanki oma osoite mahdollisimman nopeasti, ennen kuin joku muu ehtii sen varata.

Muista aina pitää mielessä tavoite ja kohderyhmä, myös tässä yhteydessä. Mihin yrityksesi pyrkii omalla Facebook-osoitteella? Ketä sivuille ylipäätään ohjataan? Nuorempi kohderyhmä voi luontevammin löytää yrityksesi Facebook-sivuille, kun taas toisille www-sivuille ohjaaminen on sopivampaa. Facebook-sivu soveltuu usein paremmin tietynlaiseen toimintaan, kuten asiakaskontaktien keräämiseen ja asiakkaiden kanssa keskusteluun, kun taas esimerkiksi palvelun tilaaminen toimii usein paremmin yrityksen www-sivuilla.

Miten saan yritykselleni ainutlaatuisen osoitteen?

Voit yksilöidä Facebookin URL-osoitteen valitsemalla ainutkertaisen käyttäjänimen. Se näkyy selaimesi osoiterivillä http://www.facebook.com/-osoitteen perässä, kun tarkastelet profiiliasi tai sivua.

Huomioi nämä hankkiessasi Facebook-osoitetta

    1. Sivullasi täytyy olla yli 25 fania, jotta se voi pyytää omaa käyttäjänimeä.
    2. Päätä haluamasi käyttäjänimi (eli facebook.com/nimijonkahaluattahan) etukäteen, ennen kuin aloitat tätä prosessia.
      Käyttäjätunnus kannattaa valita huolellisesti, koska sitä ei voi siirtää tunnukselta toiselle, eikä vaihtaa toiseen!Tässä vaiheessa kannattaa myös tarkistaa, ettet näe osoitetta varattuna, kirjoita osoiteriville testataksesi asia: http://www.facebook.com/haluamasikayttajanimi
    3. Mene tähän osoitteeseen saadaksesi haluamasi käyttäjänimen: www.Facebook.com/username.
    4. Facebook pyytää vahvistamaan tilisi tässä vaiheessa esim. yrityksesi puhelimeen lähetettävällä tekstiviestillä, valitse maakoodi +358 sekä kirjoita numero ilman 0-alkua.
    5. Valitse täällä ”Each Page can have a username’ -kohdasta yrityksesi sivu, jolle haluat uuden osoitteen.

Facebook-osoite yrityksesi sivulle

  1. Kirjoita kenttään haluamasi nimi.
  2. Klikkaa ’Check availability’
  3. Facebook tarkistaa sen jälkeen, onko haluamasi nimi vapaana. Mikäli se ei ole, palaa kohtaan 5.
  4. Muista vielä tarkistaa, että olet varmasti kirjoittanut nimen oikein. Sitä ei voi enää muuttaa myöhemmin!
  5. Klikkaa sen jälkeen Confirm.

Millaisen osoitteen voit hankkia?

On tietysti selvää, että et voi hankkia osoitetta, johon jollakin toisella on oikeus, esimerkiksi tuotemerkkiä (esim.  facebook.com/cocacola). Facebook ei ole selvästi ilmaissut sivuillaan, että joku estäisi ottamasta yrityksen toimintaa kuvaavaa osoitetta, esimerkiksi ’tilitoimisto’ tilitoimistolle yrityksen nimen sijasta.

Facebook-osoite auttaa yritystäsi myös löytymään hakukoneista. Tämän vuoksi voi olla jopa suositeltavaa ottaa yrityksen nimen asemesta esimerkiksi toimialaa kuvaava osoite, kts. yllä OutsourceIT:n Facebook-osoite.

Tässä piilee myös riski. Jos Facebook haluaa jossain vaiheessa muuttaa osoitteiden antamiskäytäntöä, heillä on oikeus estää tietyn osoitteen käyttö.

Lue lisää

Voit tutustua asiaan lisää esimerkiksi seuraavilla sivuilla:

http://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/6109/How-to-Create-a-Facebook-Page-Vanity-URL.aspx

http://www.facebook.com/help/?page=897&hloc=fi_FI

http://blogit.hs.fi/piilaakso/2009/06/11/mita-iloa-facebook-nimesta/#more-73

  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Jätä kommentti